Logo Infectioase
Home  Contact  Site Map
Carte De Vizita

Spitalul clinic de boli infectioase
"SFANTA PARASCHEVA" Iasi
categoria IV 310 paturi

str. Octav Botez, nr. 2, telefon:
0232-267.719
fax: 0232-264.252

e-mail:
sbc_iasi@mail.dntis.ro
manager@infectioase.ro
administrativ@infectioase.ro
informatizare@infectioase.ro 

prezentare generala
 
un adevarat for metodologic
Prin activitatea neintrerupta de peste 95 de ani, Spitalul Clinic de Boli Infectioase “Sfanta Parascheva” Iasi este o prezenta continua si notabila in viata medicala, stiintifica si didactica ieseana, un adevarat for metodologic in domeniul patologiei infectioase.
 
statut de clinica universitara
Spitalul are statut de clinica universitara, majoritatea medicilor spitalului fiind cadre didactice ale Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi.
 
activitatea stiintifica si de cercetare
este unul din punctele esentiale ale orientarii clinice, medicii specialisti din serviciu remarcandu-se prin interventii de substanta in cadrul meselor rotunde, simpozioanelor, conferintelor, lucrarilor publice din tara si din strainatate, in manuale si carti de specialitate care au tratat subiecte importante ale patologiei de specialitate (de exemplu, Terapia intensiva in bolile infectioase severe - Prof. Dr. Carmen Dorobat, Herpesvirusuri – Prof. Dr. Doina Mihalache s.a.).
 
centru de pregatire a medicilor rezidenti
Este singurul spital clinic de specialitate din regiunea Moldova, care reprezinta centrul de pregatire a medicilor rezidenti in specialitate, a medicilor primari si specialisti, prin cursuri universitare periodice, conferinte, mese rotunde, conduse de profesori de renume: Prof. Dr. Alla Vata, Prof. Dr. Luca Vasile, Prof. Dr. Dumitriu Stefan. Cursurile si materialele prezentate sunt de o inalta tinuta stiintifica, actualizate cu informatii de ultima ora, la care se adauga experienta personala din domeniu.
 
laboratoare de inalta performanta
Spitalul este dotat cu laboratore de inalta performanta in radiologie, biochimie, serologie si microbiologie care permit justificarea germenilor implicati in infectii la nivel de serotip (de exemplu, meningococ).
 
monitorizarea infectiei cu HIV
Spitalul cuprinde si un compartiment pentru infectia HIV-SIDA, Centrul Regional pentru supravegherea si monitorizarea infectiei cu HIV din Moldova.
 
laborator de biologie moleculara
In cadrul institutiei noastre, functioneaza cel mai performant laborator de biologie moleculara din Moldova, care poate modifica viremia in infectiile HIV, VHC, si VHB, cu monitorizarea terapiei.
 
asistenta medicala
Spitalul asigura asistenta medicala cu sistem de garda 24 ore / 24 ore, 7 zile pe saptamana, inclusiv pentru urgentele de profil din judetele regiunii Moldova pentru meningite, encefalite, leptospiroza, sepsis etc.
 
compartiment de urgente
In spitalul nostru, functioneaza si un compartiment de urgente pentru cazurile acute, deosebit de grave.
 
profilaxie antirabica
Pentru judetul Iasi, spitalul este singurul centru autorizat in urmarirea si instituirea profilaxiei antirabice.
 
Credem ca toate acestea sunt motive intemeiate pentru a considera aceasta unitate spitaliceasca un punct de referinta in cadrul clinicilor din tara si din lume.