• 03 NOV 17

    CAMPANIA PENTRU DEPISTAREA HEPATITEI C

    CAMPANIA PENTRU DEPISTAREA HEPATITEI C a început astăzi la Iași, ca urmare a acordului semnat între Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof.Dr. Matei Balș”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva” și Consiliul Județean Iași. În cadrul proiectului vor fi testate peste 700 de persoane.
    Conform studiilor publicate de medicii infecționiști, peste 75% dintre persoanele care sunt infectate cu virusul hepatitei C nu cunosc acest lucru, iar boala este o boală asimptomatică.
    ”Campania demarată astăzi este necesară deoarece infecția cu Virusul Hepatic C este vindecabilă și 99% dintre pacienți răspund la tratament. Este datoria noastră să ne implicăm în astfel de acțiuni care își propun o mai bună informare a populației cu privire la riscurile de îmbolnăvire, dar și descoperirea și tratarea bolilor. Este foarte important să promovăm aceste activități și în comunele din județ deoarece persoanele din mediul rural au mai greu acces la astfel de servicii dar și la informare”, a precizat Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iași.