O imagine de ansamblu a situatiei Spitalului Clinic de Boli Infectioase ”Sf. Parascheva” din Iasi, raportata la perceptia pacientilor internati si a cadrelor sanitare care au completat chestionarele puse la dispozitie de Asociatia Sf. Damian http://www.asociatiasfdamian.ro/ in cadrul PROIECTULUI “Tratamente pentru mita in sistemul public de sanatate – prima etapa: diagnostic si profilaxie”. Finantator: Uniunea Europeana – Programul Facilitatea de Tranzitie 2007

Media punctajelor obtinute de Spitalul Clinic de Boli Infectioase ”Sf. Parascheva” din Iasi este: 3.490 fapt care ii confera o pozitie onorabila in cadrul “Index de evaluare si clasificare a spitalelor din regiunea Nord – Est”

Agentia OSC – Oameni Si Companii – Liderul comunicării directe – si portalul MedicalManager.ro au organizat in perioada 25-27 martie 2011, la Hotel Mara din Sinaia, cea de a IX-a ediţie a Conferintei Nationale Management Medical Modern, oferind oportunitatea realizarii unui dialog concret si eficient intre reprezentantii institutiilor sanitare, autoritati si specialisti din domeniu, in scopul analizarii deficientelor existente si identificarii celor mai bune solutii pentru a dezvolta sistemul medical romanesc. Consfatuirea a reunit manageri din mai multe unitati sanitare din tara, precum si reprezentanti ai Ministerului Sanatatii (MS) si ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. La finalul reuniunii, trei spitale din tara au primit premii pentru management, printre care si Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi.

Organizatorii Congresului desfasurat la Sinaia au acordat Spitalului de Boli Infectioase din Iasi premiul pentru management medical modern, o distinctie ce ne onoreaza si care evidentiaza, in acelasi timp, eforturile depuse de conducerea spitalului pentru a ne alinia la standardele cerute de Ministerul Sanatatii. Un motiv de satisfactie pentru noi este faptul ca unitatea noastra este singura din Moldova rasplatita cu acest premiu pentru management medical modern.

Prof. Dr. Carmen Mihaela DOROBAT

Manager, Spitalului Clinic de Boli Infectioase Iasi.