Spitalizare de zi.

“Day Case Surgery”este un concept modern in cadrul caruia o serie intreaga de proceduri medicale se pot desfasura pe parcursul unei singure zile, pacientul fiind supus in acest timp unui set de consultatii, investigatii si interventii in scop diagnostic si terapeutic.

Servicii medicale furnizate prin internarea de zi: consult clinic de specialitate, analize de laborator, imagistică(ecografii, radioscopii, radiografii), stabilire diagnostic şi tratament, recomandări medicale.

Spitalizare de zi – pacienţi HIV/SIDA

Asiguram acestor pacienti cel mai bun tratament posibil, ingrijire si sprijin pentru integrarea in viata cotidiana. Suntem constienti ca mai sunt inca multe lucruri de facut pentru a castiga razboiul cu HIV/SIDA dar suntem pe deplin angajati in atingerea acestui obiectiv.

Proiectul “Stiinta si spiritualitate. PARTENERIAT PENTRU VIATA” integrează eforturile CENTRULUI REGIONAL HIV-SIDA IASI si ale BISERICII ORTODOXE ROMANE, printr-un program comun de actiune, ce vizeaza in principal, consilierea si terapia pacientilor infectati cu virusul HIV din regiunea Moldova.

Profilaxie antirabică

Spitalul nostru este singurul centru autorizat din judeţul Iaşi pentru urmărirea şi instituirea profilaxiei antirabice.

În cazul rănilor produse prin muşcături de animale, în funcţie de gravitatea leziunii, profilaxia specifică se face cu ser antirabic sau imunoglobuline specifice antirabice şi vaccinare. Serul antirabic este urmat obligatoriu de vaccinarea antirabică.

Spitalizare continuă.

Exista situatii – cazuri acute, cazuri cronice, alte situatii justificate – cand pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicatiilor ei, pentru recuperare sau pentru ameliorarea suferintei, dupa caz, este necesara ingrijirea si asistenta medicala in cadrul departamentului cu paturi, in regim de spitalizare continua.

Serviciile spitalicesti acordate prin spitalizare cuprind: consultatii, investigatii, stabilirea diagnosticului, tratament medical, ingrijire, recuperare, medicamente si materiale sanitare, dispozitive medicale, cazare si masa. Actiunea terapeutica propriu-zisa este sustinuta prin celelalte facilitati integrate ale spitalului: laborator, radiologie si imagistica medicala, consultatii interdisciplinare, asistenta psihologica, s.a.

Dispensarizare hepatită virală acută

consta in supravegherea pacientului aproximativ 2 ani, controlandu-se starea de sanatate la intervale de 2-3 luni prin controale clinice si examene de laborator (TGP, bilirubina, teste de disproteinemie, electroforeza). Sunt corectate – in functie de caz – tendintele evolutive nefavorabile.

Hepatitele virale reprezinta un grup de maladii infectioase cauzate de virusuri hepatotrope, cu diverse mecanisme de transmitere. Manifestarile clinice se caracterizeaza prin fenomene de intoxicatie generala, dereglari ale sistemului digestiv, indeosebi ale functiei ficatului, cu sau fara aparitia icterului.